Shopping Cart

✔ Voor 16:00 besteld volgende dag geleverd

✔ Boven 59 Gratis verzending en België boven 89,- euro gratis verzending!

Text/Language widget

Plastic lijmen een vak apart

Plastic lijmen lijkt soms eenvoudig maar er zijn zoveel soorten plastic dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Plastic zoals PVC, ABS, Lexaan zijn “eenvoudig ” te lijmen met de industrielijmen of de 2K kunststof lijm (een 2 componentenlijm speciaal voor kunststoffen van o.a. auto bumpers, dakkoffers, beplating van boot, caravan etc). gaat het echter om “vettige” plasticsoorten zoals polythyleen of polypropyleen, deze soorten dienen voorbehandeld te worden met een primer, b.v. de Mesa PE/PP primer, deze primer werkt in 90% van alle gevallen op de harde soorten, folie en schuimsoorten zijn nooit te lijmen met een acrylaatlijm. (Dubbelzijdig plakband werkt soms goed)

PE, PP lijmen is eenvoudig met de lijmset.

Polyethyleen wordt veel gebruikt in kinderspeelgoed, tuinstoelen, kunststof delen van scooter’s  etc. Vaak kan je het verschil niet zien en als je dan een goede lijm gekocht hebt wil het helaas toch even niet, daarom hebben we 2 soorten lijmset’ s gemaakt die in 99% van alle gevallen de kunststoffen prima lijmen, de plastic lijmset binnenshuis (Waterbestendig) en de plastic  lijmset buitenshuis (watervast). Met beide lijmset’s  ( via de link te bestellen) lijmt u 99% van alle plastic soorten.

Nog moeilijker wordt het indien u plastic op b.v staal, en RVS wilt lijmen, hiervoor kunt u het beste de set buitenshuis pakken, deze bevat een dikkere lijm die net even wat meer body heeft dan gewone industrielijmen/secondelijmen en daardoor in ale gevallen een veel beter resultaat zal geven. Ook kunt u natuurlijk onze lijmwijzer industrielijmen raadplegen, komt u er niet uit of heeft u nog vragen? stuurt u ons gerust een E-Mail. Met onze jarenlange ervaring kunnen we u zeker goed op weg helpen.

NIEUW EEN LIJM DIE ALLE KUNSTSTOFFEN LIJMT!

NIEUW in ons assortiment, PE, PP, PET, LDPE lijm een 2 componenten Hybride lijm zonder primer eenvoudig lijmen van ALLE moeilijke kunststoffen op elkaar of op aluminium, staal, pvc, ABD, Hout metalen etc. permanent, blijvend vast en extreem sterk.

Hoe diverse lijmen toepassen.

Bumpers lijmen dakkoffers lijmen een scheur in kunststof lijmen, hoe doe je dat.

Om een scheur in kunststof van b.v. een autobumper te lijmen gebruikt u altijd de 2K kunststof lijm, dit is een permanente oplossing zonder moeilijk toepasbare primers etc.
Om te voorkomen dat het verder scheurt boort u aan het begin van de scheur en aan het eind een gaatje van +/- 6mm, u vult de scheur en de gaatjes op met de kunststof lijm en na een uur is er een onbreekbare blijvend elastische verbinding ontstaan.

Schuren, boren etc net als overschilderen is met deze kunststoflijm geen enkel probleem, gelijk bestellen? klik op onderstaande link:
2K kunststoflijm

De lijm wordt geleverd met een mix tuit en is na gebruik nog 12 maand te bewaren afgesloten bij temperaturen van 15-28 graden.

PE/PP, PTFE, PET lijmen:

Voor het 100% zeker lijmen van PE/PP/PET PTFE etc. is er maar een oplossing, de 2K hybridelijm

Met de 2K hybridelijm haalt u gegarandeerd een perfect resultaat MITS u de materialen niet klemt of hard aandrukt, voor de uitgebreide handleiding klikt u op de link hierboven.
PE,PP,PET en PTFE lijmen is een fluitje van een cent met de speciaal ontwikkelde lijm hiervoor.

Andere pe/pp lijmoplossingen:

We hebben ook lijmsetjes voor PE/PP deze werken meestal 90% van de gevallen prima op alleen harde pe/pp soorten, de lijm is nooit geschikt voor de zachte pe/pp kunststoffen.

Mesaproducts Almelo al meer dan 25 jaar ervaring met lijmproblemen.

Geef een antwoord

@Copyright 2001-2023 Mesaproducts.nl

error: Beveiligde content !!
Vragen?