Shopping Cart

✔ Voor 16:00 besteld volgende dag geleverd

✔ Boven 59 Gratis verzending en België boven 89,- euro gratis verzending!

Text/Language widget

Wat is epoxylijm en hoe pas ik het toe?

Met lijm is tegenwoordig steeds meer mogelijk. U kunt natuurlijk traditioneel vast blijven hangen aan schroeven of ander bevestigingsmateriaal, maar waarom zou u zich hier blind op staren als u dit ook met lijm kunt doen? De lijm waar we het over hebben is de epoxylijm. Deze specifieke epoxylijm wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, maar is onder andere geschikt voor metaal, kunststof, hout en beton. Het is de vervanger voor de traditionele schroef en is eenvoudig aan te brengen. In deze blog vertellen wij u hoe de lijm aangebracht moet worden en wat u ermee kunt.

Bestel hier uw epoxylijm, kneedbaarstaal, aluminium enz.

Wat is epoxylijm?

Epoxylijm wordt ook wel tweecomponentenlijm genoemd. Deze naam komt voort uit het karakter van de lijm. Het is namelijk een zeer stevige lijmsoort, die uithardt als twee componenten – ofwel elementen – met elkaar vermengd worden. De epoxylijm kan bij diverse materialen gebruikt worden, maar de voorwaarde is dat de lijm pas kan uitharden als beide componenten met elkaar vermengd zijn. Zodra de elementen dus zijn samengevoegd, kan de lijm aangebracht worden. Eenmaal aangebracht, heeft de lijm een zeer hoog hechtingsvermogen als deze verandert van vloeistof naar vaste vorm. Door het sterke karakter kan het gemakkelijk ander bevestigingsmateriaal vervangen. Hierbij kunt u denken aan klinknagels of schroeven. De traditionele middelen zijn niet langer essentieel en kunnen door de lijm verruild worden.

De kenmerken van epoxylijm

De epoxylijm is een unieke lijmsoort en heeft verschillende eigenschappen. Wij nemen u graag mee in de voordelen van het gebruik.

Het voordeel van de lijm is dat deze zeer eenvoudig aan te brengen is. Epoxylijm is gemakkelijk in gebruik, waardoor u dit gerust zelf kunt doen en hier vrijwel geen hulp bij nodig heeft. De lijm is voor talrijke doeleinden te gebruiken, waardoor deze in diverse toepassingen tot zijn recht komt. Materialen als staal, aluminium en hout zijn geschikt en nemen de lijm goed op. Bovendien zijn er nog andere kenmerken van de lijm die de kwaliteit garanderen. Epoxylijm heeft een uitstekende en zeer krachtige hechting en is watervast. U kunt dus vertrouwen op een goed lijmresultaat en deze blijft gegarandeerd onder diverse omstandigheden.

We zetten de eigenschappen en voordelen nogmaals voor u op een rijtje:

 • Makkelijk aan te brengen en te gebruiken
 • Uitstekend hechtingsvermogen
 • Watervast
 • Uitharden na het aanbrengen
 • Geschikt voor talrijke doeleinden
 • Bevat geen oplossingsmiddelen

Hoe gebruik ik epoxylijm?

Zoals eerder genoemd gaat de epoxylijm gemakkelijk in haar werking. Wel zijn er verschillende zaken waar u op dient te letten bij het aanbrengen van de lijm. Door deze voorschriften in acht te nemen, verzekert u zich van een permanente en goede verbinding. Wij nemen u mee in deze stappen:

 1. Maak de materialen goed schoon. Verwijder loszittende deeltjes en zorg dat het stof of eventuele roest verwijderd worden. Zo zorgt u ervoor dat de epoxylijm goed opgenomen wordt en op een schoon oppervlak wordt aangebracht. Let op: doe dit bij beide componenten.
 2. Ontvet de beide materialen die u met elkaar wilt verlijmen. U kunt hiervoor producten als alcohol, Mesa ontvetter of pure aceton gebruiken. Hierdoor heeft de lijm een uitstekende kans van slagen.
 3. Breng de lijm aan volgens de aangegeven stappen. Bestelt u een product bij Mesa Products? Dan staat op het etiket nauwkeurig uitgelegd hoe de lijm in zijn werking gaat. Houd deze richtlijnen aan.
 4. Zorg dat de verwerkingstemperatuur van de epoxylijm altijd tussen de 7 en 30 graden Celsius is. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor een goed lijmresultaat.
 5. Na het aanbrengen van de lijm kunt u deze niet of nauwelijks loskrijgen. Het is dus van groot belang dat u dit in één keer goed aanbrengt. Zorg er tijdens het uitharden voor dat de materialen in een goede positie neergezet worden. Doet u dit niet, dan kunnen de materialen op een verkeerde manier opdrogen.
 6. Epoxylijm verwijderen kan op 2 manieren mechanisch (schuren) of met onze epoxylijm verwijderaar.

Houdt u zich aan bovenstaande voorwaarden, dan bent u verzekerd van een uitstekende werking. Heeft u vragen over het gebruik of weet u niet zeker of u het goed doet? Neem gerust even contact met ons op. Onze specialisten voorzien u graag van een deskundig advies.

Epoxylijm kopen bij Mesa Products

Bij Mesa Products kunt u terecht voor een groot aanbod aan epoxylijm. U heeft de keuze tussen kneedbare of vloeibare epoxylijm. Wij zijn al jaren actief als lijmspecialist en verkopen talrijke soorten industriële lijm. Als ervaren partij verzekeren wij u van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarnaast zijn we bereid om uw producten binnen zeer korte tijd te leveren. Heeft u vragen over onze producten of de werkwijze van de epoxylijm? Wij helpen u graag verder!

Geef een antwoord
error: Beveiligde content !!
Vragen?